در دومین روز جشنواره بین المللی رسانه ای خورشید جمعی از مدعوین به منظور آشنایی با فرهنگ و تمدن ایران از آرامگاه شاعر حکیم ابوالقاسم فردوسی بازدید کردند.
استاد صادق زاده و سیدمحسن میرآفتاب در روایتی دقیق و جامع حوادث تاریخی و سرگذشت شاعر نامدار فردوسی را تبیین کردند.
فردوسی شاعر حماسی سرا و بلند آوازه ایرانی در ۱۸ کیلومتری مکانی که آرامگاهش قرار دارد، متولد شد. فردوسی حدود ۱۱۰۰ سال پیش زیست کرد و اثر جاودانه ای به نام «شاهنامه» دارد. فردوسی در این کتاب از شاهان بسیاری که در ایران بودند و حکمرانی کردند نام برده است.
در آن زمان که فردوسی سرودن شاهنامه را آغاز کرد، اعراب به ایران حمله کردند و در اثر این حمله، ایران برای مدت زمان طولانی تحت سلطه اعراب بوده است. در مدت ۲۰۰ سال که اعراب بر ایران تسلط یافتند، فرهنگ ایران دستخوش اتفاقات ناخوشایندی شد از جمله اینکه نوشتن نامه های اداری به زبان فارسی ممنوع بود و باید به زبان عربی نوشته می شد و تلاش شد مردم لغات فارسی را به فراموشی بسپارند لذا بیم این می رفت که زبان فارسی از بین برود و مردم ایران از گذشته خود دور شوند و ارتباط خود را با فرهنگ و تاریخ اصیل از دست بدهند.
فردوسی متوجه این تهدید برای جامعه شد و در جهت ماندگاری تاریخ و تمدن ایران تلاش بسیار کرد و در طول سی سال کتاب ارزشمند شاهنامه را به رشته تحریر در آورد.
بسی رنج بردم بدین سال سی
عجم زنده کردم بدین پارسی